Ελληνικά
English
Русский

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008Με δύο μεγαλειώδης πρωτοχρονιάτικες συναυλίες του Γιόχαν Στράους, εφάμιλλες των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης, αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη το 2008 και υποδέχθηκε το 2009. Οι συναυλίες, που ήταν και τις δύο βραδιές sold out, απετέλεσαν κοσμικό αλλά παράλληλα και παλλαϊκό γεγονός για την Θεσσαλονίκη αφού προβλέφθηκε ώστε οι τιμές των εισιτηρίων να είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια. 

Οι συναυλίες δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Strauss Festival Orchestra, ένα από κορυφαία ορχηστρικά σύνολα του κόσμου, και το Strauss Festival Ballet Ensemble. Με τη συμμετοχή 65 μουσικών, σολίστ υψηλών προδιαγραφών όπως η σοπράνο Elena Svedova και με Δ/ντή Ορχήστρας τον Sliven Simeonov, συνδύασαν τα διάσημα εμβατήρια, τις πόλκες και τα βαλς του Johann Strauss με εξαιρετικές χορογραφίες του μπαλέτου και των χορευτικών ζευγαριών που ντυμένα με σμόκιν και ρομαντικά φορέματα εποχής, μας μετέφεραν στις βιεννέζικες αίθουσες χορού του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τη πριγκίπισσας Σίσσυ. Πλημμυρίζοντας από την αυθεντική μουσική και τους χορούς της αυτοκρατορικής Βιέννης του 19ου αιώνα, η Θεσσαλονίκη έζησε την ατμόσφαιρα που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βιώνουν οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. 

Η συναυλίες, που δόθηκαν στις 27 & 28 Δεκεμβρίου, βρήκαν πλήρη ανταπόκριση στο κοινό της Θεσσαλονίκης που βίωσε έτσι μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής με παρόντες όλους τους εκπροσώπους του τόπου (τον Υπουργό Β.Ε., τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη κλπ). Αυτή τη σπάνια εμπειρία αισθητικής απόλαυσης, τη στήριξε οικονομικά, όπως και την αντίστοιχη πέρυσι, ο επιχειρηματικός όμιλος της BENDORA GROUP (κατασκευές οικιστικών συγκροτημάτων, εισαγωγές – εξαγωγές, εναλλακτικές μορφές ενέργειας κλπ) που τείνει πλέον να την καταστήσει παράδοση για την Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα των δύο συναυλιών, η BENDORA GROUP τα διέθεσε στο Σύλλογο Φίλων και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» για τις ανάγκες του βρεφοκομείου, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά αυτά με ακόμη περισσότερη φροντίδα, αγάπη και στοργή. Παραμένοντας έτσι σταθερή η Εταιρεία στην ανάληψη αφενός εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής ώστε να συνεισφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, και αφετέρου στην ενίσχυση εκ παραλλήλου μικρών παιδιών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. 

Την οργάνωση παραγωγής και επικοινωνίας ανέλαβαν η Intercom Communication και η Shine Production, συμβάλλοντας άψογα και αποτελεσματικά στην επιτυχία των συναυλιών. Στο τέλος της πρώτης βραδιάς ακολούθησε, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, δεξίωση στο φουαγιέ του Μεγάρου όπου παρευρέθηκαν οι δεκάδες επώνυμοι προσκεκλημένοι από όλους τους χώρους της κοινωνικής, επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής της πόλης.1

2

3

4


Bendora:Αδριανουπόλεως 24 , 551 33, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
T. 2310 455450, F. 2310 488455, E. info@bendora.gr


active³ 4.7 · © 2000 - 2007 IPS Ltd · Όροι χρήσης